Global pazarda hızla büyüyen Türk Lezzetleri ABD’nin gündeminde.
Türk gıda ürünlerinin ABD pazarında tanıtımına yönelik Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde 6 Birliğin ortaklığıyla 2018 yılından bu yana başarıyla yürütülen Türk Lezzetleri Turquality Projesi’nin ikinci fazı başladı.
12 Nisan’da UNLV (University of Nevada-Las Vegas / University of Las Vegas) kampüsünde Akademik Şef Christopher Lindsay, öğrencileriyle hazırladığı menüde Ezogelin çorbasına yer verirken, diğer dünya mutfağı menülerini de Türk yemekleriyle hazırladı.
14 Nisan’da bir klasik haline gelen 3. Aşçılık Yarışı yapıldı. Şefler, Türk eserlerinden hazırladıkları tabaklarla büyük ödül için yarışırken, katılımcı bölgesel ve ulusal distribütör firmaların temsilcileri de Türk yemekleriyle gerçek bir deneyim yaşadı.
Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Eşyaları İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İ. Kazım Gürel ve TC Los Angeles Ticaret Ataşesi Ali Said DOLU, UNLV Otelcilik Yüksekokulu Dekanı Prof. Dr. Stowe Shoemaker ve Nevada Restaurant Derneği Lideri Katherine Jacobi ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Projenin temel amacının yerel ve ulusal profesyoneller nezdinde Türk ürünleri hakkında farkındalık yaratarak talep yaratmak, profesyonelleri Türk ürünleri hakkında bilgilendirmek ve onları Türkiye’nin önde gelen markaları haline getirmek olması nedeniyle, katılımcı şeflere eser tedarik eden distribütörler de etkinliğe davet edildi. Türk Lezzetlerinin marka yüzü. Ayrıca etkinliğe Las Vegas Üniversitesi Yöneticileri ve Akademisyenleri ile NvRA Yöneticileri de katıldı.
Türk Lezzetleri ABD’de ses getirdi
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Lideri Jak Eskinazi, 2018 yılında en değerli hedef pazarlardan biri olan ABD pazarında 12 yıllık bir vizyonla yola çıktıklarını ve Türkiye tanıtımının ötesinde bir tanıtım sistemi oluşturmak için çalıştıklarını söyledi. ABD pazarındaki gıda ürünleri.
“Bu kapsamda Ceoworld Magazine tarafından dünyanın en iyi Turizm ve Otelcilik Okulu seçilen Las Vegas Üniversitesi, Nevada Restaurant Association ve Culinary Federation of America (ACF) ile ortaklıklar kurduk. ABD’de Executive Chef sertifikası verme yetkisi. Türkiye’de İzmir Ekonomi Üniversitesi ve THY ile işbirliği yaptık. Projenin ilk etabında ABD’de gelenekselleştirmeye başladığımız Aşçılık Yarışması’nın üçüncü yılında ülkenin dört bir yanından ilgi görmesi bizleri çok mutlu etti ve onurlandırdı. Bu da doğru yolda olduğumuzun kanıtıdır. Yakın gelecekte daha çok ses getirecek çalışmaları paylaşacağız” dedi.
Projenin Ege İhracatçı Birlikleri adına uyumlaştırılmasından sorumlu olan ve Türk Lezzet Elçisi olarak da bilinen Ege Mobilya Kağıt ve Orman Eşyaları İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Gürel, şunları söyledi: , “Türk gıda ürünlerinin tüm dünya mutfaklarında kullanılabileceğini, tabakların lezzetini artıracağını ve sağlıklı beslenmeyi destekleyeceğini anlatmaya çalışıyoruz. Son tüketiciden şube profesyonellerine kadar Türk eserlerinin bilinirliğini artırmak temel hedefimizdir. Yeni dönemle birlikte tanıtım faaliyetlerimizi ticari sonuçlar getirecek şekilde planlıyoruz. ABD’de gıda ticaretinde aktif olarak yer alan profesyonellerle etkileşimimizi artıracağız. Yarışma günü dünyaca ünlü Amerikan televizyonu CBS’nin bize ulaşması ve röportaj yapması tanıtım çalışmalarımızın meyvelerini vermeye başladığını gösteriyor. Chief Competition’a ulusal düzeyde artan ilgiden memnunuz.” söz konusu.
Yarışmanın galibi, Jasmine Rattanopas, Kozmopolit Otel ,
İkinci Robert Lomeli, Wolfgang Puck Spago Restoranı
Üçüncülük, Streamsong Resort’tan Cem Demirhan oldu.
Dereceye girenlere plaketleri, katılım belgeleri verildi.
Rakip şefler:
Jasmine Rattanopas – Kozmopolit Otel
Robert Lomeli – Wolfgang Puck Spago Restoranı
Cem Demirhan – Streamsong Golf Resort
Joseph Crapanzano – La Panzano Gurme İkram
Noe Banuelos – Resorts World
Gonzalo Garzo – Red Rock Oteli
jüri üyeleri:
Reimund Pitz, Chaine des Rotisseurs, Ulusal Başkan
Brett Smith, KP Deniz Ürünleri, Kurumsal Şef
Greg Matchett, Shamrock Foods, Kurumsal Şef
Lucio Arancibia, American Culinary Federation, Las Vegas Bölüm Başkanı
Brian Howard, Spagetti on the Wall Hospitality, Şef ve Sahibi
Katılımcı Distribütörler
Brian Silver – Shetakis Toptan Satış – Kurumsal Direktör
Manny Ontal – Samuel & Son Seafood – Las Vegas Genel Müdürü
Mark Millard – Nicholas & Co – İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı
Tazelenin – Alan Rutz – Stratejik Hesaplardan Sorumlu Başkan Yardımcısı
Las Vegas Üniversitesi:
Fakülte Dekanı Dr. Stowe Shoemaker
Departman Lideri Dr. Joseph Lema
murray mackenzie
Yönetici Aşçı Mark Sandoval
NVR:
İttifak Lideri ve CEO Katherine Jacobi
Eğitim Programları Müdürü Michelle Vietmeier
Distribütörler ve Şube Temsilcileri:
MGM Hotels Satın Alma Müdürü, Alexes Foglesong
Samuel Seafood Genel Müdürü, Manny Ontal
Fion Chong, Nevada Hong Kong İşadamları Derneği Lideri
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı